Pressinformation:
Mindfulness

Tradition, tolkning och tillämpning

Katarina Plank

Mindfulness har snabbt ökat i popularitet de senaste åren, mycket tack vare den legitimitet som internationell forskning om arbetssättet bidragit till. I Sverige har mindfulness kommit att få stort genomslag i vården i form av olika behandlingsmetoder.

I den tvärvetenskapliga Mindfulness – tradition, tolkning och tillämpning lägger författarna humanistiska, samhällsvetenskapliga och beteendevetenskapliga perspektiv på mindfulness. De gör nedslag även bland praktiserande buddhister, psykologer och mindfulnessinstruktörer och stimulerar till befruktande samtal mellan akademi och fältet där mindfulness lärs ut.

För första gången samlas forskare för att ge nya infallsvinklar på hur idéerna omtalas och synliggörs, och hur detta påverkar vår uppfattning om vad mindfulness ”är”. Antologins kritiska reflektioner syftar till att nyansera den populära bilden av mindfulness som enbart ”medveten närvaro”.

TitelMindfulness: Tradition, tolkning och tillämpning
FörfattareKatarina Plank (red.)
Boktyp,
Ämne,
ISBN978-91-87675-17-1
Sidantal240
Storlek150 x 225 mm
Utgiven2014
OmslagCia Björk
Pris219 kr

Om författaren

Katarina Plank

Katarina Plank

Katarina Plank, FD, disputerade 2011 på en avhandling om buddhistisk meditation och mindfulness inom ämnet religionshistoria vid CTR, Lunds universitet (Insikt och närvaro, 2011, Makadam förlag). Plank har bedrivit fältforskning bland svenska och thailändska buddhister i Sverige. Hennes forskningsintressen rör materialitet, migration, religiös praktik och sekulära uttryck för andlighet i relation till asiatiska religioner och  Läs mer »

Mindfulness

Första recensionsdatum: 28 november 2014

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild