Arkiv | Nyheter

Katalog 2019/2020

Läs om vår utgivning 2019/2020 i årets katalog.

NAP på Bokmässan 2019

Den 26-29 september är det återigen dags för bokmässan i Göteborg. Vi på förlaget kommer i år att finnas på plats i Forskartorgets monter B05:72. Kom gärna dit och träffa oss där! Några författare håller föredrag också, exempelvis: Torsdag 26 september Magnus Hultén, ”Skolunder och flumskola?”, 13.00-13.45. Plats/scen J2. Fredag 27 september Leif Runefelt, ”Bilder  Läs mer »

Sofia Gustafsson medverkar i Cliopodden

I senaste Cliopodden kan du höra Bo Eriksson samtala med Sofia Gustafsson om hennes bok Järtecken. Joen Petri Klint och 1500-talets vidunderliga lutherdom. Lyssna här! Läs mer om Cliopodden här Läs mer om Järtecken här  

Julstängt på förlaget

Förlaget håller julstängt från den 21 december 2018. Vi är åter på plats den 7 januari 2019.

Sari Nauman vinner årets Clio-pris

Vi på förlaget gratulerar Sari Nauman som tilldelas 2018 års Clio-pris. Motiveringen lyder: »Sari Nauman tilldelas Cliopriset 2018 för sin bok om eders betydelse för relationerna mellan regent och undersåtar i Sverige 1520–1718. Med analytisk skärpa fångar hon övergången från muntligt till skriftligt i maktens kultur genom edernas förändrade funktion. Den muntliga eden avlagd vid  Läs mer »

Bokmässan är igång!

Nordic Academic Press hittar du i monter B03:45. Kom och prata med oss på förlaget och bläddra i våra fina böcker! Våra författare är också på plats:

Joachim Östlund tilldelas Einar Hansens Forskningsfonds svenska pris

Vi på förlaget gratulerar Joachim Östlund som tilldelats 2018 års Einar Hansens Forskningsfonds svenska pris för framstående humanistisk forskning – för ”en nyskapande och högst relevant form av historieskrivning som ger nya perspektiv på kulturmöten i en globaliserad värld”.   Om Joachim Östlund: Joachim Östlund är fil. dr i historia, verksam vid Historiska institutionen, Lunds universitet.  Läs mer »

Bokmässan 2018

Snart är det dags för Bokmässan i Göteborg! I år hittar du Nordic Academic Press i monter B03:45 – som vi delar med tidskriften Historiskan. Kom och prata med oss på förlaget och bläddra i våra fina böcker!

Niklas Eriksson tilldelas Vasamuseets vänners pris 2018

Vi på förlaget gratulerar Niklas Eriksson som tilldelas Vasamuseets vänners pris 2018. Motiveringen lyder: Genom en insiktsfull presentation av det marinarkeologiska arbetssättet i kombination med egna analyser och slutsatser, bjuder Eriksson in läsaren till ett för många okänt forskningsfält. Förutom en välskriven text tillgängliggörs observationer och intressanta resultat med egenhändigt gjorda illustrationer och teckningar av mycket hög  Läs mer »

Sari Nauman tilldelas Per Nyströms vetenskapspris 2017

Vi på förlaget gratulerar Sari Nauman som tilldelas 2017 års Per Nyströms vetenskapspris för historisk forskning för sin bok Ordens kraft. Politiska eder i Sverige 1520–1718! Priset delas ut av Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-Samhället i Göteborg (KVVS). Läs mer om priset på Göteborgs universitets hemsida! Läs mer om boken här!     Sagt om boken:  Läs mer » Sari Naumans avhandling är ett  Läs mer »