Pressinformation:
Att älska sitt jobb

Passion, entusiasm och nyliberal subjektivitet

Magdalena Petersson McIntyre

Bör vi sträva efter att älska vårt jobb? Har det rent av blivit en förväntan som många arbetsgivare har? På en tuff arbetsmarknad som alltmer kräver individens hängivenhet och engagemang uppstår en problematik i vem det är som har makten över de personliga valen.

I Att älska sitt jobb för etnologen Magdalena Petersson McIntyre ett angeläget samtal om passion och styrningen av den. Om känslor betraktas som varor hur påverkar då denna kommersialisering den enskilda arbetstagaren?

Utifrån intervjuer med anställda i detaljhandeln diskuterar författaren en process där känslolivet engageras mer och mer i arbetslivet. Hängivenheten blir en normalitet som också utgör vägen till lycka även om målen kan bli svåra att förverkliga.

TitelAtt älska sitt jobb: Passion, entusiasm och nyliberal subjektivitet
FörfattareMagdalena Petersson McIntyre
Boktyp,
Ämne,
ISBN978-91-88168-75-7
Sidantal284
Storlek144 x 221 mm
Utgiven2016
Pris239 kr

Om författaren

Magdalena Petersson McIntyre

Magdalena Petersson McIntyre

Magdalena Petersson McIntyre är docent i etnologi och forskare på Centrum för konsumtionsvetenskap, Göteborgs universitet. Hon anlägger ett genusperspektiv på servicesektorn och konsumtionskultur och har tidigare forskat om massproducerade förpackningar, normkritisk design och modebloggande. Hennes pågående forskning handlar om digitalisering av konsumtionskultur samt om marknadsaspekter på frågor om genus och jämställdhet. Fotograf: privatbild Webbsida: http://gri.handels.gu.se/om-oss/personal?userId=xpmagl

Att älska sitt jobb Läs ett smakprov

Första recensionsdatum: 20 december 2016

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild