Pressinformation:
De odödliga

Förhistoriska individer i vetenskap och media

Nina Nordström

Inom arkeologin är döden vardagsmat. Människorester grävs upp, borstas av, sätts ihop och visas upp. Det händer att vissa av dessa förhistoriska individer blir kändisar – de får namn och återkommer med jämna mellanrum i både vetenskap och media.

Genom att studera fem av de mest kända nordiska förhistoriska individerna och hur de exponeras och omskrivs i våra dagar, visar Nina Nordström den moderna människans syn på döden, på livet och på samhället.

De odödliga är Nina Nordströms avhandling. Boken ges ut som del 10 i det vetenskapliga projektet »Vägar till Midgård – nordisk hedendom i ett långtidsperspektiv».

TitelDe odödliga: Förhistoriska individer i vetenskap och media
FörfattareNina Nordström
Boktyp
Ämne
ISBN978-91-89116-86-3
Art. nr.4084
Sidantal416
Storlek144 x 221 mm
Utgiven2007
Pris259 kr

Om författaren

Nina Nordström

Nina Nordström har skrivit sin avhandling De odödliga. Förhistoriska individer i vetenskap och media inom ramen för det tvärvetenskapliga projektet »Vägar till Midgård». Efter en filosofie kandidatexamen har en lång rad resor, bland annat i Asien, kombinerats med olika anställningar som arkeolog, främst i Norge. Inom Midgårdsprojektet har hon också arbetat med Odens Öga, en  Läs mer »

De odödliga

Första recensionsdatum: 19 juni 2007

Pressbilder

Beställ recensionsexemplar
  • CAPTCHA-bild