Om oss

Nordic Academic Press ger ut vetenskaplig litteratur från främst svenska och nordiska forskare och publicerar verk på såväl svenska som engelska. Våra böcker och e-böcker hittar du i bokhandel och på bibliotek i Sverige, Norden och övriga världen. Utgivningen vänder sig alla som är intresserade av nya rön och aktuell forskning inom humaniora och statsvetenskap. Våra författare presenterar insiktsfulla analyser, intressanta infallsvinklar och nya perspektiv.

Förlaget månar om kvalitet i alla led av utgivningen, allt ifrån språk och tryck till distribution och lagerhållning, och vi arbetar aktivt för största möjliga spridning och synlighet för den forskning vi ger ut. Via vår hemsida, kataloger, PR, nyhetsbrev och medverkan vid konferenser är vår ambition att nå största möjliga läsekrets. Nordic Academic Press medger även publicering Open Access och erbjuder nu alltså även peer review av texter som vi ger ut, då i vår skräddarsydda serie Checkpoint.

I trivsamma lokaler i centrala Lund jobbar vi på Nordic Academic Press i en sammansvetsad arbetsgrupp. Under samma tak samlas olika kompetenser som kompletterar och stärker varandra, och vi har ett vitt förgrenat nätverk av ypperliga underleverantörer – språkgranskare, illustratörer, tryckspecialister och andra.

Förlaget

Postadress: Box 148, 221 00 Lund
Besöksadress: Opus, Kyrkogatan 17, 222 22 Lund

E-post: info@nordicacademicpress.com

 

Hur vi hanterar personuppgifter hos Nordic Academic Press – med anledning av GDPR lagstiftningen. Vad gäller för besök på och användning av tjänster på vår hemsida? Ladda ner PDF här.

Vi som jobbar på Nordic Academic Press

annikaFörläggare 

Annika Olsson, annika.olsson (a)nacpress.se

 

 

 

carmen

Förlagsredaktör och kommunikatör

Carmen Robertson Salas, carmen.salas (a)nacpress.se

 

 

 

Vår ekonom Frederika Börjesson sköter bokföring, royalties och statistik.